مرکب مورد نیاز برای چاپ روی کاغذ سنگی

مرکب مورد نیاز برای چاپ روی کاغذ سنگی
برای اینکه بتوان بر روی کاغذ سنگی چاپی با کیفیت و به صرفه را انجام داد، داشتن اطلاعات در مورد مرکب های مورد نیاز برای چاپ این کاغذ ضروری است. چرا که این کاغذ در هنگام چاپ تفاوت هایی با کاغذ های دیگر دارد.
از جمله مسائلی که در هنگام چاپ با کاغذ سنگی بایستی به آن توجه شود، موضوع مرکب مورد استفاده در انجام کارهای چاپی با کاغذ سنگی است. نداشتن اطلاعات کافی پیرامون این موضوع می تواند دردسر ساز باشد.
کاغذ تولید شده با سنگ آهک را می توان با کلیه مرکب و حلال های مورد استفاده در دستگاه چاپ افست و نیز مرکب های دستگاههای لترپرس و فلکسو چاپ نمود. اما انجام این کار با تکنیک های ویژه تری می تواند کیفیت چاپ را دوچندان کند.
از آنجایی که این کاغذ برای چاپ با دستگاه های چاپ لیزری تولید نشده است، مرکب هایی که برای چاپ با این پرینتر ها استفاده می شود نیز گزینه خوبی برای انجام کار چاپی با کاغذ سنگی نبوده و نمی تواند مفید باشد.
بر روی کاغذ سنگی می توان چاپ های دو رنگ، چهار رنگ، شش رنگ و نیز هشت رنگ را انجام داده و برای استفاده در کلیه دستگاه های چاپ افست اعم از یک ورقی، یک و نیم ورقی، دو ورقی، سه ورقی، چهار ورقی، چهار و نیم ورقی و نیز نه ورقی مناسب می باشد.

چاپ کاغذ سنگی با مرکب های معمولی

کاغذ سنگ با کلیه مرکب های معمولی مورد استفاده در چاپ کاغذ های تحریر و گلاسه سازگار می باشد. اما ممکن است مرکب های معمولی بر روی این کاغذ دیرتر از حالت های عادی خشک شود که دلیل آن عدم جذب آب توسط کاغذ سنگی است.

چاپ کاغذ سنگی با مرکب های معمولی، stonepaper

اما اگر زمان محدودی داشته و میخواهید هر چه سریعتر کار چاپی کاملا خشک و قابل تحویل باشد، می توانید در مرکب های معمولی پودری به نام پودر خشک کن را اضافه کرده و خشک شدن آن را تسریع نمایید.
افزودن این پودر به مرکب های معمولی می تواند سرعت خشک شدن مرکب را بسیار بیشتر نموده و زمان انجام کارهای چاپی را کاهش می دهد. این پودر، آبی که در دیگر کاغذ ها به خورد کاغذ می رود را به خود جذب می نماید.

چاپ کاغذ سنکی با مرکب هوآدا (HUADA)

یک راه دیگر برای داشتن چاپی با کیفیت بر روی کاغذ سنگی، استفاده از برند خاصی از مرکب به نام مرکب های هوآدا (HUADA) به جای مرکب های معمولی است. این مرکب بر روی کاغذ سنگی به سرعت خشک شده و نیازی به پودر خشک کن ندارد.
این مرکب که محصولی از کشور چین است، توسط شرکت های وارد کننده به ایران وارد شده و به سادگی در دسترس مصرف کنندگان قرار می گیرد. تهیه این مرکب به سادگی و بدون نیاز به زحمت خاصی انجام شدنی است.
مرکب موجود بر سطح کاغذ سنگی از آنجهت دیرتر از زمانی که بر روی دیگر کاغذ هاست خشک می شود که، بافت کاغذ سنگی در برابر آب نفوذ ناپذیر بوده و جذب آب در آن صفر است. البته همین خصوصیت سبب می شود تا کار چاپی کاملا ضد آب باشد.

میزان مصرف مرکب در چاپ کاغذ سنگی

یکی از مزیت های انجام کارچاپی با کاغذ تولید شده از سنگ این است که به دلیل داشتن بافتی منسجم و بدون روزنه، مرکب را به میزان کمتری از دیگر کاغذ ها مصرف می نماید. دلیل این امر نفوذ ناپذیر بودن بافت کاغذ سنگی است.

میزان مصرف مرکب در چاپ کاغذ سنگی، stonepaper

مصرف پایین مرکب با توجه به هزینه هایی که برای خرید مرکب پرداخت می شود، امری بسیار با اهمیت بوده و سبب می شود که هزینه های انجام شده در هنگام چاپ کاهش چشمگیری پیدا کند. زیرا مقدار زیادی از مرکب باقی می ماند.
میزان مرکب صرفه جویی شده در چاپ بر روی کاغذ سنگی نسبتا زیاد است. و یک سوم مقدار مرکبی که برای چاپ دیگر کاغذ ها استفاده می شود، با چاپ کاغذ سنگی پس انداز شده و می توان از آن برای انجام کارهای چاپی دیگر استفاده کرد.

زیبایی چشم نواز چاپ انجام شده بر روی کاغذ سنگ

کار چاپی انجام شده بر روی کاغذ سنگی از زیبایی چشم نواز و شگفت انگیزی برخوردار است. این زیبایی به این دلیل است که رنگها به زیبایی بر سطح کاغذ نقش بسته و شکستگی و بریدگی در آنها دیده نمی شود.
شکستگی کار چاپی که در پی شکستگی الیاف سلولزی موجود در کاغذ های سلولزی ایجاد می شود، در کاغذ سنگی به هیچ عنوان دیده نمی شود. با شکستن این الیاف مرکب به درون روزنه های ایجاد شده نفوذ کرده و کار چاپی بریده بریده به نظر می رسد.
اما بافت کاغذ سنگی کاملا نفوذ ناپذیر و مقاوم بوده و مرکب به لایه های درونی آن نفوذ نمی کند. به همین جهت به زیبایی بر روی آن نقش بسته و زیبایی بی نظیری را به کار چاپی می بخشد.

مرکب مورد نیاز برای چاپ روی کاغذ سنگی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا