تولید کاغذ سنگی نیازی به مصرف آب ندارد!!
تولید کاغذ سنگی نیازی به مصرف آب ندارد و این نکته با توجه به مصرف بالای آب شیرین رودخانه ها و دریاچه ها برای تولید کاغذ، از اهمیت زیادی برخوردار است. میزان آب ذخیره شده با تولید کاغذ سنگی نسبت به کاغذ های سلولزی مقدار زیادی بوده و در مصارف گوناگونی می تواند بکار گرفته شود.
امروزه بشر با مشکلات بی شماری دست و پنجه نرم می کند که همگی بخاطر دخالت های بی جا در چرخه طبیعت و نیز برداشت های بی حد و مرز و بدون برنامه از منابع طبیعی و خدادادی است.
یکی از بزرگترین مشکلات، بحران کم آبی است که حیات بشر را با خطر مواجه نموده و عملا زندگی بدون آب امکان پذیر نمی باشد.
پس بایستی با روش های گوناگونی در مصرف آب صرفه جویی نموده و مقدار زیادی آب ذخیره کنیم تا در آینده مشکلی نداشته باشیم.
یکی از موثرترین راه های کاهش مصرف آب تولید کاغذ سنگی است. چرا که برای تولید شدن کاغذ سنگی حتی یک قطره آب هم مصرف نمی شود و این در حالیست که برای تولید هر تن کاغذ های سلولزی هزاران گالن آب شیرین هدر رفته و صرف سفید کردن کاغذ می شود.
ضمن اینکه کاغذ سنگی به دلیل سفید بودن طبیعی هیچگونه اسید و سفید کننده ای مصرف نکرده و بنابراین آبی برای شستن این اسید و بازهای، از سطح کاغذ سنگی نیاز نمی باشد.
تولید کاغذ سنگی آلودگی آب ها را به دنبال ندارد
عمده ترین مشکل کاغذهای سلولزی این است که علاوه بر مصرف کردن آب زیادی، موجب آلوده شدن آب های سطحی و جاری با پساب صنعتی حاصل از شستن اسیدهای سطح کاغذ نیز می شوند.
از آنجایی که مواد اولیه مورد استفاده در تولید کاغذ سنگی کاملا سفید و بدون نیاز به رنگبری هست، طبیعتا پساب صنعتی نیز تولید نکرده و موجب آلودگی آب رودخانه ها و دریاچه ها نیز نخواهند شد.
ضمن اینکه؛ کاغذ سنگی به دلیل نداشتن هیچ آبی در بافت خود، به هنگام تجزیه شدن نیز شیرابه سمی تولید نکرده و موجب آلودگی آب های زیر زمینی نیز نمی شود.
به جرات می توان گفت کاغذ سنگی از تنها کاغذ هایی است که علاوه بر مصرف نکردن آب، آب های جاری و زیر زمینی را نیز آلوده نکرده و در مجموع دوستی همه جانبه ای با آب و طبیعت دارد.
مبارزه با بحران آب با تولید کاغذ سنگی
بحران آب که از جمله بحران های بزرگ و اساسی بشر در طی سالیان دراز محسوب می شود، تنها با صرفه جویی در مصرف آب قابل اجتناب و جلوگیری بوده و اساسا راه کار عملی دیگری برای این منظور وجود ندارد.
با تولید کاغذ سنگی و نیز جایگزین کردن آن با انواع کاغذ و مقوا و نیز مواد نایلونی و پلاستیکی، می توان به مقدار قابل ملاحظه و چشمگیری آب شیرین را ذخیره نموده و از آن برای رونق بخشیدن به کشاورزی و نیز حفظ و نگهداری محیط زیست بهره گرفت.
بحران های بی آبی و کم آبی به گفته اکثریت حامیان محیط زیست، پاسخ همراه با خشم طبیعت به مصرف های بدون حد و مرز بشر از منابع آب های جاری و زیر زمینی است.
ضمن اینکه؛ ازدیاد گازهای گلخانه ای الگوی بارش را تغییر داده و کاهش بارندگی و افزایش تبخیر را به همراه خواهد داشت.
بنابراین کاهش تولید دی اکسید کربن در هنگام تولید کاغذ سنگی نیز خود یکی از بزرگترین عوامل مبارزه با بحران آب محسوب می شود. زیرا: با کاهش تولید گازهای گلخانه ای الگوی بارش دچار تغییر نشده و بارندگی موجب پر شدن رودخانه ها و دریاچه ها خواهد شد.